Een worden met de natuur

Bel voor meer info

Martijn Stevens: 06 23 82 18 23.

Inzending Final Footprint Challenge.nl

Vandaag 25/1/2018, vindt de uitverkiezing plaats van de 10 beste ideeën, die mogelijk kunnen bijdragen aan de vergroening en verduurzaming van de uitvaartsector.
Een jury van experts zal dit bekend maken, tijdens de bijeenkomst van de Final Footprint Challange te Utrecht. De inzending voor het realiseren van een experimenteer stadslandgoed voor nalatenschap hoopt op een gunstige beoordeling. Steun en volg ook deze ontwikkeling!

Maarten ’t Hart wil graag verwerkt worden tot compost, om bij te dragen aan bloemen, bomen en planten. En wie wil dat nou niet? Eén worden met de natuur? Geen footprint nalaten, maar een stap zijn richting een betere leefomgeving. Die kans is er nu.

Nu de wet op de lijkbezorging wordt herzien, kunnen we groene uitvaartmethodes zoals cryomeren of pyrolyseren in praktijk doorontwikkelen, onderzoeken en bewijzen. Het ecologisch landschap voor nalatenschap is daarvoor dé plek. Een stadslandgoed waar onderwijs, onderzoek, ondernemen, overheid en omgeving in samenkomen met de doden voor een groene, circulaire toekomst van de sector en de maatschappij.

In deze ecologische proeftuin laten we zien dat de doden kunnen zorgen voor nieuw en prettig leven in groeiende steden. Voor levendige, multifunctionele en rendabele groene ruimten waar mens en dier van kunnen genieten.

Interessant voor de uitvaartsector, goed voor stedelingen en prettig voor gemeenten, die meer groen realiseren en van onrendabele begraafplaatsen en milieubelastende crematoria worden verlost. Samen leveren we een eerste antwoord op de actuele omgevingswet-vraagstukken op het gebied van publieke ruimte en beleving.

 

Kortom, de tijd is rijp. Het concept ligt er, net als de lijnen naar stakeholders en gemeenten. Helpt u ons ecologisch stadslandgoed realiseren?